Aprofitant de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano (8 de abril), volem subratllar el treball important d’aquesta fundació en favor de la inclusió.

La entitat: Fundació Privada Pere Closa

La Fundació Privada Pere Closa té com objectius principals la formació i la promoció del poble gitano a Catalunya, a fi que el màxim nombre possible de gitanos i gitanes tinguin l’oportunitat de situar-se en les mateixes condicions formatives que la resta de la població. La formació acadèmica és una de les eines bàsiques per aspirar a la igualtat i, per aquest motiu, la Fundació centra la seva tasca en facilitar i recolzar la formació dels nens i joves gitanos i gitanes. A més, volem vetllar per la imatge positiva del poble gitano, preservar el seu llegat cultural i donar-lo a conèixer a la resta de la societat i potenciar la figura del mediador social.

Adreça: C/ Via Augusta, 45 1r 1ª. 08911 – Badalona

Tel./Fax: 93 389 33 41

Correu electrònic: entitat@fundaciopereclosa.org

Web: fundaciopereclosa.org (en construcció)

Horari general: De dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h
Ámbits / Activitats : Autonòmic.


   

Suport a la formació:

» Siklavipen Savorença a primària i secundària obligatòria i postobligatòria

Objectius: Possibilitar la formació i la promoció dels nens/es i joves gitanos per aconseguir l’èxit escolar. Potenciar la interculturalitat.

Actuacions: Classes de reforç/ampliació d’aprenentatges, seguiment i suport a les famílies, coordinació amb els centres educatius i recerca de recursos.

Àmbit: Badalona Sud (Badalona), La Mina (Sant Adrià de Besòs) i La Florida (L’Hospitalet de Llobregat).

» Suport als estudis universitaris

Objectius: Facilitar l’accés als estudis universitaris i la formació professional.

Actuacions: Tutories, assessorament, informació, recerca de recursos i activitats de voluntariat.

Àmbit: Badalona Sud (Badalona), La Mina (Sant Adrià de Besòs) i La Florida (L’Hospitalet de Llobregat).

» Sensibilització educativa en relació a la comunitat gitana

Objectius: Informar, orientar, formar i assessorar escoles i professionals de l’àmbit socioeducatiu.

Actuacions:

- Xerrades, cursos i seminaris sobre:

  • història i cultura gitana.
  • formació en  mediació intercultural.
  • formació de nens i joves gitanos.

- Col·laboració i assessorament per a l’edició de materials curriculars.

Àmbit: Autonòmic.


   

Promoció educativa:

» Projecte Promoció escolar

El projecte Promoció escolar és una iniciativa del Pla Integral del Poble Gitano de Catalunya  finançat pel Departament d’Educació i desenvolupat conjuntament amb la Fundació Privada Pere Closa, l’assessorament de la Taula d’Educació del Poble Gitano i la col·col·laboració de les entitats gitanes.
Objectius: Promoure l’escolarització plena de l’alumnat gitano a Catalunya a les diferents etapes del sistema educatiu mitjançant la prevenció, diagnosis i actuació precoç contra l’absentisme escolar. Aconseguir l’èxit escolar i la promoció sociolaboral de l’alumnat gitano. Promoure els valors de la cultura gitana dins el currículum i la vida del centre educatiu.

El projecte promoció escolar és d’àmbit  autonòmic i és desenvolupa a tretze territoris d’arreu de Catalunya.


   

Difusió de la cultura gitana:

» Contes Rromane

Narració i escenificació de contes i llegendes populars gitanes amb música en directe. Introducció del concepte de llengua gitana: el Rromano.

Per a nens i nenes de primària.

» Qui som els Rroma?

Exposició, de forma lúdica i participativa, de l’origen geogràfic i històric del poble gitano, de la situació en què es troba la nostra llengua, la distribució geogràfica actual i els símbols identificadors. Es passa revista als moments més importants de la història romaní, intentem treure la llum alguns dels estereotips que popularment defineixen el poble gitano per anul·lar-los i després introduïm el concepte d’interculturalitat.

Per a nois i noies de secundària.

Àmbit: Autonòmic.

  • Share/Bookmark
Etiquetas: , ,
Deixa un comentari


logo xarxaòmnia Blog i articles fet pels usuaris, participacions de ciutadans. Creative Commons: Reconeixement N.C. I. CC BY SA. Instalation and customization traduction: Pascalix logo dept afers socials
1 de 11
Creative Commons License Obres subjectes a a una llicència de :Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons.
36 consultas en 0.356 segundos.