Francisco Javier Moreno Fuentes, científic titular de l’Institut de Polítiques i Béns Públics del Consell Superior d’Investigacions Científiques, i María Bruquetas Callejo, professora del Departament de Ciència Política de la Universitat d’Amsterdam, van presentar el volum 31 de la Col·lecció d’Estudis Socials de la Fundació ”la Caixa”, Immigració i Estat del benestar a Espanya. Les conclusions mostren “com els arguments de sobreutilització i abús del sistema de protecció social per part de la població immigrant són injustificats.”

“Els immigrants assentats a Espanya aporten a l’Estat del benestar més del que en reben”

Els immigrants reben menys de l’Estat del que aporten a la hisenda pública. No obstant això, es mostra una reticència creixent de la població autòctona davant la immigració, una circumstància que configura un espai potencialment favorable a la politització d’aquest àmbit.

* Menys 1% dels pensionistes son estrangers (i més de la meitat són europeus). Es calcula que l’activitat dels immigrants “contribuirà a retardar uns cinc anys l’entrada en dèficit del sistema de pensions, a més de frenar l’envelliment poblacional”.

* Els immigrants consulten un 7% menys el metge de capçalera i un 16,5% menys l’especialista, tot i que recorren un 3,2 % més als serveis d’urgència. A l’actualitat, la proporció de la despesa sanitària que absorbeixen equival a una mica més del 5% del total.

* El 50% del superàvit de les finances públiques durant els anys de més creixement va correspondre a impostos i contribucions socials aportats per la immigració.

* La crisi però, ha castigat durament aquests col.lectius, que actualment presenten taxes d’atur de més del 30%.

El 30% dels immigrants a Espanya són pobres, enfront del 18% dels autòctons. Però només el 6,8% de les intervencions dels serveis socials s’adrecen a població immigrants.

Per a més informació:
Departament de Comunicació Obra Social “La Caixa”
http://www.lacaixa.es/obrasocial

Enllaç1: http://premsa.lacaixa.es/obrasocial/estudi-social-31-immigracio-i-estat-benestar-espanya-cat__816-c-14169__.html

Enllaç2: Més informació a la nota de premsa en PDF

Enllaç3: Volum 31 Col·lecció d’Estudis Socials de la Fundació ”la Caixa”

Autor: Francisco.

  • Share/Bookmark
Etiquetas: ,
Un Comentari a “Aportacions dels Immigrants a Espanya – Estudis Socials Fundació La Caixa”
  1. Amor Fora Florí dice:

    Aquests raonaments son els que no tenen vots i es perque no volem ser justos i solidaris amb el que igual com molts de nosaltres no ha fet cap mal fet, sino sols anar a buscar un lloc on viure més dignament, pero clar enganyar al “populacho” dona vots.

  2.  
Deixa un comentari


logo xarxaòmnia Blog i articles fet pels usuaris, participacions de ciutadans. Creative Commons: Reconeixement N.C. I. CC BY SA. Instalation and customization traduction: Pascalix logo dept afers socials
1 de 11
Creative Commons License Obres subjectes a a una llicència de :Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons.
38 consultas en 0.333 segundos.