El Projecte Xarxa Òmnia

El programa Òmnia d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació neix l’any 1999 d'una iniciativa conjunta entre el Departament de Benestar Social i el Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Actualment està promogut per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, i per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Òmnia és un programa preventiu i socioeducatiu, adreçat a tothom, que treballa amb les noves tecnologies, entenent-les com un mitjà de millora i promoció de l’autonomia de les persones i un element de participació afavoridor de la cohesió social. Durant tots aquests anys, s'ha generat un ventall important de recursos i d'activitats que s'ha posat a disposició de tota la xarxa, s'ha produït un important aprenentatge per part de tots els agents implicats en el seu desenvolupament, s'ha donat a conèixer el programa i s'ha implantat àmpliament al territori català.

Tot això ha contribuït a la generació d'un coneixement important, un saber, que dóna resposta als objectius inicials del programa, molt vigents, i que encara ara tenen moltes oportunitats de desenvolupar-se, d'incrementar-se i d'expandir-se.

La Xarxa Òmnia és una eina d’anàlisi de la realitat social i així ha actuat al llarg d’aquests anys, ha possibilitat la Comunicació, és a dir ha col·laborat a posar en comú els nostres coneixements; ha promogut la Comunitat, ja que ens ha ajudat a trobar i integrar la comunitat, i ha fet possible la Cooperació, doncs ha permès fer coses junts.

Aquest web esdevé un espai per recollir, transmetre i compartir tots aquests coneixements i tota aquesta riquesa. Cada protagonista de la Xarxa Òmnia hi trobarà  un espai propi, on podrà fer la seva aportació i trobar les aportacions dels altres.  A la Xarxa-Òmnia, la xarxa de tothom, tots som protagonistes.

 

Podeu trobar més informació al portal de la xarxa:  www.xarxa-omnia.org

Darrera actualització (dijous, 17 de març de 2011 16:15)

 
Comparteix al facebook
Altres llocs on trobar el Punt Òmnia de Campclar